Од извора два путића…

eu-rus

У Србији, али и у „региону“ постоји једна, по мени вештачка, дилема: Коме се „царству“ приволети? Западу, са САД и ЕУ на челу или Истоку, са Русијом, Кином и Индијом!

По мени, то је вештачка и наметнута дилема. Између свих њих, ја бирам СРБИЈУ!

Кроз овај текст ћу објаснити своје становиште. Немам претензије ником да га намећем, нити могу да тврдим да је једино исправно. Кажу да је истина једна. Тачно је то, али и истина има више страна. И анфас и профил и полеђину. Тако да не мора да значи да сви гледамо са исте стране.

Прихватићу и прихватам другачија гледишта, али само до тачке када видим да некоме није најважнији интерес Србије и народа у њој, већ неки други, страни интереси.

Обзиром да је за „промоцију“ ЕУ из њених фондова опредељено више новца него за помоћ било којој држави Еврозоне у кризи, онда знамо колико је снажна ЕУ пропагнада. Тако да сасвим разумем и заведеност том пропагандом. Класичан је пример тврдња: ЕУ је главни трговински партнер Србије. Да, тачно је то, када се сабере трговина са свим појединачним земљама ЕУ. Али, ако се гледа са којом појединачном државом имамо највећу трговинску размену, онда је то Русија!

Али, нећу, овде да прејудицирам закључке. Оставимо то за крај текста.

Србија данас

Овде морамо бити искрени и мислим да се сви у томе слажемо: Србија је данас девастирана, осиромашена, полуокупирана земља. Без сопствене индустријске производље. Са обесправљеном и до границе сиромаштва потцењеном радничком класом. На другом крају имамо криминализовану, буразерску „елиту“. Потпуно ван реалности и у својим „пинк“ световима.

Имамо, по свим мерилима, Диктатора на власти. Своју је странку „постројио“ у најбољем маниру ауторитарних Диктатора, какве смо већ виђали у свету (нећу о паралелама са Националсоцијалистима  у Немачкој).

Србија је земља у којој се ништа не може урадити без „саветодавног“ мишљења разних Амбасада.

Све атрибуте који чине државу је ставио под своју „шапу“. Судство, тужилаштво, Народну скупштину, Полицију, Војску, медије и наравно, своју армију ткз. „ботова“.

Не бих да дужим о овој теми, јер заслужује посебан текст. Сви знамо у каквој лоботомираној држави живимо. Јер, не бих да почињем о одливу младих, о „белој куги“…..

А какву Србију желимо?

Желимо стабилну државу у којој владају закони и право. У којој криминалци неће бити „бизнисмени“. У којој ће политичари радити у интересу целог друштва. И у интересу СРБИЈЕ, пре свега. У којој ће опозиција бити корективни фактор власти, а не, као сада, „плаћеници тајкуна, страних амбасада“, „олош“. У којој ће критика бити саствани део политичког и сваког другог процеса. У којој ће се политичари, огрезли у криминалу и корупцији процесуирати. Желимо државу која ће своје ресурсе штитити, а не поклањати или продавати у бесцење, као што раде ове издајице на власти! Желимо државу која ће искористити природом дате предности у пољопривреди, енергетици, туризму.

Желимо да у Србији млади остају и да виде перспективу за себе.

Желимо Србију без разних „ријалитија“ и другог испирања мозга.

И оно најважније: Желимо државу у којој неће бити гладних и обесправљених!

Такође, желимо државу НЕЗАВИСНУ од страних сила! У којој ће стране Амбасаде бити АМБАСАДЕ, а не центри колонијалне управе!

Како то остварити?

На „прву лопту“, рекло би се тешко!

Али, и на пут око света се полази тако што направиш први корак. Наравно, ако знаш где идеш и ако имаш дефинисан циљ.

Чињеница је да се актуелна власт везала за пропали турбо-нео-либерализам. У преводу – пљачкашки капитализам. И што је још горе, везују се за ММФ и Светску банку. Приватне финансијске организације којима није циљ добробит и напредак земаља којима „позајмљују“ новац. Већ чист ПРОФИТ! И када се наш Председник владе хвали како га је ММФ похвалио, ја се најежим: значи да одлично ради у њихову корист, а у корист наше штете!

Док они њега хвале, намичу нам омчу дужничког ропства! Јер, за 4 године смо се задужили више него за десет пре тога…Спирала је у пуном погону!

Још бих једну ствар да разјасним: Позајмљују нам ФАЛСИФИКОВАНИ новац! САД, од како је Рокефелер и банкарска олигархија преузела Федералне резерве штампа новац БЕЗ ПОКРИЋА!

Већ сада је у оптицају око 9 пута већи износ долара него што на овој планети има добара! То је балон који је доведен до пуцања. И живи били, па видели, једног ћемо се дана пробудити у свету где је сав новац изгубио било какву вредност. Једноставно, балон мора пући..и већ је на ивици. Није случајно да су Кинези и Руси највећи купци злата на свету. Знају шта ће се десити.

Тако да, релативно благостање на Западу, видим као привид, фатаморгану.

У ствари и нема неког благостања. Одлично памтим време пре тридесетак година и могу да упоредим. Од пада Берлинског зида не постоји потреба показивати „благостање“ Совјетима и осталима из тог лагера….па се прешло на драстично пљачкање сопственог народа. Тако да, данас, објективно „средњаци“ (средња класа) зарађује 30-40% мање него пре 30 година.

Постоји и још једна заблуда. Вешто је протурају „Атлантисти“ код нас. Па каже: „Па што сви идете на запад, а не у Русију?“. На први поглед легитимно питање. Али, у позадини тог питања је да људима сугерирају да ће се и у Србији тако живети, ако уђе у ЕУ!

Прво, у Србији се НИКАД неће живети као у развијеним државама ЕУ, па да дубимо на глави. У најбољој варијанти, омогућили би нам да будемо, релативно, добри потрошачи њихове робе! У лошијој варијанти, били би смо (а већ смо почели) да будемо њихова, скоро бесплатна, радна снага!

(А то, зашто идемо у ЕУ а не у Русију, па то је чиста ствар опуртунизма и навике. У ЕУ се, за сада боље живи, а у Русију је далеко теже ући. И друго, ништа мање важно: обичан човек не гледа тенденције, нити у ком се правцу нешто креће. Он има само један живот и хоће да обезбеди за себе. Легитимно! Ја гледам кретање. Не гледам себе. Гледам шта је дугорочно боље за мој народ.)

Већ сада (незванично) постоји ЕУ у три брзине. Док ми дођемо на ред, постојаће и четврта, а можда и пета брзина (о рикверцу да ни не размишљам)…Ово не морам да објашњавам. Упоредите „језгро ЕУ“ и „бивше источноевропске земље“. Уосталом, не треба да идемо даље од Бугарске. Или Румуније. Да ли им је сада боље? И штос је у томе: Они су кооперативни (читај: послушни), а Срби, пре или касније би сигурно постали непослушни!

Морам још једном рећи да нисам за то да једну окупацију заменимо другом. Али, постоји велика разлика. Када наш врли „Председник владе“ иде у Брисел или Вашингтон…он иде по НАРЕЂЕЊА. А када оде у Москву, он оде по подршку и САВЕТ!

Да се разумемо, нико ништа не ради без интереса. Чисто зато што нас воли. Не. У овом свету ствари не функционишу тако. Разлика је, само, у томе, колико ће ти неко дозволити (из позиције велесиле) да оствариш и неке своје интересе.

А ту долазимо до МОГ разлога зашто је боље ослонац тражити на Истоку. Са те стране нас нико не условљава. Нико нас не уцењује.

На једној страни имамо Запад, који је Србима остао у најцрњем памћењу у двадесетом веку. Који нас и данас, када нема бомби, окупира, уцењује, демонизује. Ничим нам нису доказали да су било шта у својој агенди уништења Срба било шта променили! Променили су, само, методе. Сада економски, навлачењем дужничког ропства, инсистирањем на продаји (поклањању) најважнијих државних ресурса, притисцима, уцењивањима, уништавањем војске….дугачак списак.

И што је најгоре (процурело из Викиликса) Запад је донео агенду поништавања Српског фактора на Балкану. Срби, никако не смеју ни да напредују ни да уопште постоје!

Ако то имамо у виду…онда је самоубиство „увлачити им се у гузицу“!

На другој страни имамо природног савезника. Изневерио је и он нас (а и ми њега) више пута. Али, не би нас ни било (као државе и народа) да нам они нису помогли. И НЕ УЦЕЊУЈУ нас. Очекују да се ми сами изјаснимо где желимо. Њихов минимум је да не улазимо у НАТО! Организацију, створену од светске (јер финансијска олигархија је наднационална) олигархије, управо са циљем уништења Русије.

И у скоку у даљ и у вис, за скок је потребан ослонац. У овом свету, наш ослонац за скок ни у вис ни у даљ не може бити ЕУ нити САД. Јер би нам одмах измакли (и стално то и раде) ослонац. О НАТО нећу ни да дискутујем…запамтили смо, ваљда!

Да закључим: Шарена лажа лепог живота у ЕУ или самостална Србија. Независна. За прво ћемо, на крају и дупе морати да подметнемо. За друго је довољно да одустанемо од те заблуде и да кажемо НЕ НАТО-у!

Надам се да је онај ко је издржао ово да прочита схватио да нисам за то да постанемо Руска губернија, нити део Русије. Али, нисам ни за то да будемо робови Запада у сопственој држави!

(једно објашњење: Многи, и на западу и код нас, бркају појмове. СССР и Русија НИСУ исто! Руси су у СССР-у били исто што и Срби у СФРЈ)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s